С малко забавяне ви представям отговорите, на въпросите, които зададохте към Д-р Павлова, относно фотоепилацията и уреда Lumea.

Въпроси от YouTube:

1. Lora lori – Здрасти Боби ето и моите въпроси:
1. препоръчително ли е да се съчетават/има ли опасност при съчетаването на професионалната и домашната фотоепилация?
2. Ако някой използва уреда в зони, които са „забранени“, каква би била най-голямата евентуална заплаха за здравето и кой е най-големият „риск“ при този тип епилация?

Здравейте, Лори,
Домашните фотоепилатори имат същата дълбочина на проникване като тези от професионалните козметични салони, а са доста по-изгодни от гледна точка на цената и могат да се провеждат в комфортна, интимна атмосфера. Съчетаването на домашните с професионални фотоепилатори не би трябвало да е проблем, ако спазвате стриктно времето между процедурите. Моят съвет е да не третирате никоя област повече от веднъж на две седмици, защото увеличавате риска от кожни реакции.
IPL методът за премахване на нежеланото окосмяване се използва вече 20 години, като не са регистрирани случаи на кожни заболявания. Технологията използва широкоспектърни светлинни импулси от жълт, зелен и син цвят, които са напълно безвредни, за разлика от ултравиолетовите лъчи, които променят ДНК-то на клетките и стават причина за появата на рак на кожата.
Задължително е да се знае, че с козметични IPL устройства не трябва да се работи върху бенки, поради опасност от злокачествени промени. Третирането на области с бенки и лунички,както и други и кожни образования е противопоказно преди консултация с лекар. Има няколко случая, при които не препоръчваме употребата на Philips Lumea:
• Ако си бременна или кърмиш
• Ако твоят тип кожа не е подходящ
• Ако страдаш от заболяване на кожата, екзема или възпаление
За да избегнеш нежелани кожни раздразнения, препоръчвам винаги да използваш Philips Lumea
според инструкциите за употреба.
Поздрави,
Д-р Павлова

2. emanuella lowe – Уредът може ли да се ползва от хора с разширени вени?

Здравейте, Емануела,
Нe бих Ви препоръчала използването на уреда, преди да се консултирате с лекар. В зависимост от индивидуалната диагноза е възможно да има негативен, но и благоприятен ефект, тъй като IPL технологията и светлинните емисии, които тя използва, притежават свойството да ги свиват.

Поздрави,

Д-р Павлова

3. eleya kuneva Боби, правиш много хубави и полезни видеа! Много си позитивна и за мен винаги е удоволствие да гледам нещо от теб. Благодаря за полезните видеа! ❤ Въпросите ми са: Има ли някакви странични ефекти? Има ли възрастово ограничение?

Здравейте, Елея,
Светлинните импулси, които излъчват процедурите с фотоепилатора Philips Lumea, са напълно безвредни, тъй като не променят клетъчното ДНК-то, както ултравиолетовите лъчи. Няма регистрирани данни за дългосрочни странични ефекти. По отношение на възрастовото ограничение, минималната възраст е 14 години, т.е. трябва да е започнал менструалният цикъл при момичетата. При по-ранна възраст е неефективно, защото космените фоликули все още се развиват.
Поздрави,
Д-р Павлова

4. venusbgmusic  Върху триъгълника може ли да се използва?

Здравейте,
Уредът е подходящ за използване върху бикини линията, но не е предназначен за употреба върху вътрешната интимна зона. Там кожата е значително по-тънка и чувствителна.
Поздрави,
Д-р Павлова

5. Моника Вичева  Става ли за вежди?

Здравейте, Моника,
Бихте могли да използвате Philips Lumea за премахване на окосмяване по лицето, но само горната устна, брадичката и бакенбардите. Колкото до тялото, бихте могли да третирате всяка област – краката, подмишниците, бикини линията, корема, гърба и ръцете. Едно от основните предимства на Philips Lumea e, че той е напълно безболезнен.
Поздрави,
Д-р Павлова

6. михаела ковачева Кой е по-ефикасният вариант – фотоепилацията в клиника или в домашни условия и за колко годишни е подходяща?
Здравейте, Михаела,
Домашните фотоепилатори са също толкова ефикасни, колкото и професионалните, тъй като имат същата дълбочина на проникване, а цената е доста по-ниска. Технологията IPL, използвана от Philips Lumea, има по-широк спектър от дължини на вълната за разлика от лазера. Това означава, че космите се премахват лесно без значение от тяхната дължина или цвета на кожата.
Поздрави,
Д-р Павлова

Facebook:

Desislava Tomova
Има ли някакви части на уреда, които трябва да се подменят след време?

Elena ZHekova
По принцип да, защото ти дават гаранция, че UV лампата работи до Х число импулси.

Desislava Tomova
Защо тогава специално за Lumea пише, че няма нужда от смяна на лампата? Ако може, някой компетентен да ми отговори.

Здравейте, Десислава,
Специално при Philips Lumeа няма необходимост от смяна на части. Лампата не се нуждае
от подмяна, тъй като има повече от 140 000 светлинни импулса, равняващи се на 280 процедури на цялото тяло. При нормална употреба ще ви служи вярно дълги години.
Поздрави,
Д-р Павлова

Jivka Baikusheva От къде може да се закупи уредът и каква е цената? Използва ли се някакъв крем с уреда?

Здравейте, Живка,
Бихте могли да закупите уреда от всеки магазин Технополис. Освен това го има и в повечето по-големи магазини и сайтове за техника.
Колкото до цената, различните модели са в различен ценови клас. От сайта на Philips България бихте могли да се информирате за особеностите на всеки модел и съответната му цена.
Употребата на Philips Lumea не включва използването на допълнителни продукти като гелове или кремове, което те освобождава от допълнителни разходи.

Поздрави,
Екипът на Philips България

********
Отговорите на още много въпроси можете да намерите в двете публикации и двете видеа, които направих по темата:

Публикациите можете да видите ТУК и ТУК

Коментари