Контурирането и хайлайтването са много важни за да изглежда гримът добре. Правилото е елементарно – там където искаме да изглежда по-хлътнало навътре използваме тъмен цвят. Например под скулите, за да ги направим по-изразителни, под долната устна, за да изглежда по-голяма, от двете страни на носа, за да изглежда по-тънък, около челото, за да изглежда по-малко и т.н. С хайлайта е обратно – нанасяме го на местата, които искаме да изпъкнат – на върха на скулите, над горната устна, по продължението на носа, в средата на челото, под веждите и т.н.
Във видеото ще видите основните места, на които можете да поставяте контур и хайлайт и предложения за няколко продукта, които аз лично харесвам.
Преди да започнете да изпълнявате съветите в това видео, застанете пред огледалото и хубаво разгледайте лицето си. Вижте къде естествено попада светлина и къде остава в сянка. Това са местата където и вие трябва да нанесете продуктите. За да изглежда добре гримът, трябва да се следват естествените черти на лицето, а не да се опитваме да ги променяме.
Надявам се, че ще ви е интересно!

Успех и не забравяйте, че сте по-красиви, отколкото мислите, по-талантливи отколкото предполагате и по-обичани отколкото можете да си представите!

Коментари