Представям ви най-често срещаните грешки в грима.

1.По-тъмен фондьотен
Основата е най-важна, за да изглежда гримът ни добре. Фондьотенът трябва да същият цвят като нашата кожа иначе лицето просто изглежда странно. Чертата под брадичката мисля, че няма нужда дори да я коментирам… Ако не знаете как да изберете правилният фондьотен, имам видео по темата, което можете да гледате тук.

2. Прекалено тъмен контур на скулите
Масово при контуриране на скулите виждам една тъмна кафява линия, която стига от ухото до устата. И то посред бял ден! Ако излизате вечер някак може да ви се размине тази грешка и да не бъде забелязана в тъмното, но през деня е недопустимо. Видео за контуриране и хайлайтване на лицето можете да гледате тук.

3. Прекалено силен/ярък руж
Често срещана грешка и при млади и при по-зрели жени. Голямото количество и/или яркият руж може да направи лицето изключително неестествено. Ако не сте сигурни какво количество трябва да нанесете, бъдете сигурни, че по-малко винаги е по-добре от повече.

4. Прекалено попълване на веждите
Веждите са много важни, за да изглежда добре лицето и не трябва да ги забравяме, но и не трябва да прекаляваме с тях. Във видеото е достатъчно нагледно обяснено, какво имам предвид. Можете да видите по-добри начини за попълване, подчертаване и рисуване на вежди тук.

5. Недостатъчно преливане на сенките за очи
Тази грешка идва по-скоро от неопитност отколкото от умисъл. Не е толкова трудно да се преливат сенките. Важно е да използвате основа за сенки! Можете да прелеете с четка, гъбичка, апликатор и дори с пръст, въпрос на малко практика е, за да стане добре. 

6. Графично дебело очертаване на очите отгоре и отдолу с черен молив
Ще разберете какво имам предвид, когато гледате клипа. Тази грешка е спрямо моя личен вкус, докато другите са по-скоро универсални. За мен черният молив трябва да бъде по-опушен, за да изглежда добре на очите. Можете да си позволите графичност отгоре, но отдолу не изглежда естетично.

7. Напластяване на много слоеве спирала.
Отново…лично мой вкус. Ето снимка на това което имам предвид, за мен не е красиво, ако на някоя от вас  ѝ харесва – няма проблем. И това е по-добрият от лошите случаи…виждала съм и много много повече напластяване.

 

8. Червило по-светло от тона на кожата или коректор/фондьотен вместо червило

Мисля, че тази грешка идва от заблудата на момичетата, че с този цвят устните им ще изглеждат по-големи. НЕ Е ВЯРНО!!! Мнението ми по този въпрос можете да видите във видеото.

Успех и не забравяйте, че сте по-красиви, отколкото мислите, по-талантливи отколкото предполагате и по-обичани отколкото можете да си представите!

 

Коментари