Много дълго се забави това видео, имайки предвид, че равномерно нанесеният фондьотен допринася изключително много за красивия грим. Във видеото ще видите различните „инструменти“, с които се нанася фондьотен, и как се използват те.

Гледайки видеото, осъзнах, че всъщност така и не ви казах кой всъщност е любимият ми начин за нанасяне на фондьотен. Вкусовете ми общо взето се променят постоянно. Известно време харесвам да използвам четки, след това гъби, след това друг вид четки, друг вид гъби и т.н. За момента обожавам да нанасям фондьотена си с розовата гъба.

Допълнителна информация за гъбите и четките:

Тези гъбички са най-добрия вариант за вашия бюджет. Продават се в Jumbo и са 8бр. в опакова. Цената е между 1 и 2 лв. не си спомням точно колко. Ако няма Jumbo около вас, подобни гъби се продават и в магазините за козметика, НО етикета „гъба за фондьотен“ се слага на много гъби, които не са подходящи за нанасяне на този продукт! Търсете ПОДОБНИ триъгълни или квадратни гъби. Не купувайте КРЪГЛИ ПЛОСКИ гъби, не са предназначени за нанасяне на фондьотен, а за пресована пудра.

Този тип гъби обикновено са малко по-скъпи, но си заслужават. Тази гъба е по-евтин вариант на Beauty Blender-a на M.A.C., които аз нямам и нямам и намерение да си купувам за безумната цена, която е. Гъбата е закупена от DM (за около 6лв.)! Купувала съм и други варианти, но материала е различен и не вършат работа. Аз препоръчвам САМО гъбата, която се продава в DM, тъй като друг добър вариант не съм намерила досега.

Плоската четка за фондьотен, е най НЕ предпочитаният ми начин за нанасяне на фондьотен, но разбира се, всеки е с предпочитанията си, на вас може да ви е удобно и лесно с тази четка. Четката е от комплект на лолипоп, за които съм говорила във видеото ми, което е изцяло за четките за грим.
Видеото можете да видите > тук
Комплекта четки на Lolipop можете да видите > тук

DUO FIBER четка на Real Techniques – 1408. Точно тази четка е закупена от магазин в гр. София. Предлагат ги в магазини „Мориа“ – единият е на площад Гарибалди, а другият на Витошка. За тези две места мога да гарантирам, че четките са оригинални, за интернет сайтовете НЕ мога да гарантирам дали продуктите са оригинални, затова няма да ви дам линк към тази четка. Можете да потърсите и по своя преценка на легитимността на сайта да решите дали да си я поръчате или не. Цената варира между 25 и 35лв, в зависимост от мястото, от където се купува/поръчва.

DUO FIBER четка на MAC, номерът ѝ е 187. Предлага се в магазините на MAC, аз знам само за 1 в София – в The Mall. Цената е 42$, което значи че в България би трябвало да е около 60лв. Всичко под тази цена НЕ е оригинален MAC. Както и за предната четка няма да ви давам линк, тъй като не съм сигурна в легитимността на онлайн магазините и дали предлагат оригинални стоки.

DUO FIBER четка, от комплект ИМИТАЦИЯ на MAC. Както казах във видеото, по-ниско качество е от предните 2 четки, но върши добра работа. Единична подобна четка предлагат Lolipop, ако не искате да я купувате в комплект.
Комплектът ИМИТАЦИЯ на MAC можете да видите > тук
Единичната четка на Lolipop можете да видите > тук 

Тези две четки са от един и същ комплект, в които всички четки са с изкуствен косъм. Това НЕ са Duo Fiber четки, а просто косъмчетата са тъмни в основата и стават по-светли към края. Според сайта, в който са четките те са за минерален грим – както казвам и във видеото те са предназначени най-вероятно за прахообразни продукти, но това не значи че не могат да се използват и са кремообразни (щом са от изкуствен косъм).
Комплектът, от който са двете четки можете да видите > тук

И сега ето и видеото, за да видите как се използват всички тези „инструменти“, за да се нанесе фондьотен!

Успех и не забравяйте, че сте по-красиви, отколкото мислите, по-талантливи отколкото предполагате и по-обичани отколкото можете да си представите!

Коментари